Er zijn veel verschillende ooglasertechnieken en methoden op de markt. Welke techniek voor u het meest geschikt is hangt af van uw situatie. Laat uw situatie dus door (het liefst) meerdere specialisten beoordelen, voordat u een beslissing neemt. Hieronder worden de verschillende ooglasertechnieken behandeld:

Lasik Ooglaserbehandeling

Lasik, oftewel: Laser-Assisted-In Situ-Keratomileusis is één van de meest uitgevoerde ooglaserbehandeling van de wereld. Bij Lasik wordt gebruik gemaakt van een koele straal van een laser, om het hoornvlies van uw ogen te doen hervormen. Hiermee kan bijziendheid van -1 D tot -14 D, een cilinderafwijking tot 6D en verziendheid tot + 6 D uitstekend worden behandeld.

Lasek Ooglaserbehandeling

Lasek oftewel Laser-Assisted- Epithelial Keratomileusis is geen operatieve ingreep zoals de Lasik, die hierboven is uitgelegd. Er wordt dus niet gesneden of gekrast. Bij de Lasek Ooglaserbehandeling wordt het bovenste cellaagje van het hoornvlies losgeweekt en tijdelijk weggeschoven. Na het laseren wordt dit laagje weer teruggeplaatst.

PKR Ooglaserbehandeling

PRK staat voor Photo Refractieve Keratectomie. Hierbij wordt het hoornvlies aan de buitenzijde afgeslepen. Deze ingreep is simpeler te noemen dan de Lasik ingreep, echter het herstel duurt over het algemeen wel langer.

Femtosecond Ooglaserbehandeling

De Femtosecond behandeling heeft veel weg van de Lasik methode. Echter hier wordt gebruik gemaakt van een computergestuurd laseren, daar waar bij de Lasik methode een mesje wordt gebruikt. Ook hierbij wordt er een dun stukje hoornvlies losgehaald. Aangezien deze behandeling volledig computergestuurd geschiet, is het stukje hoornvlies vaak dunner en gelijkmatiger, wat de kans op ontstekingen minimaliseert.

Wavefront Ooglaserbehandeling

Wavefront is één van de laatste revolutionaire ooglasermethodes en vooral bedoeld als een aanvulling op de methoden zoals hierboven vermeldt. Speciaal geschikt voor fijnere oogafwijkingen.

CK Ooglaserbehandeling

Ook de CK is een nieuwe techniek. Deze ooglaserbehandeling maakt gebruik van radiogolven en is volkomen pijnloos. Deze radiogolven zorgen ervoor dat het hoornvlies wordt samengetrokken en de vorm van het hoornvlies weer hersteld wordt. Deze methode is speciaal geschikt voor verziendheid.